Crònica TFswim Repte2013 : Travessa del canal olímpic.

En un magnífic escenari com es el canal olímpic de Castelldefelds, es va celebrar el passat 17 de Novembre, el TFswim Repte 2013, la travessa del canal olímpic, que consistia a nedar una distància de 2013 metres.

La inscripció estava limitada a 60 nedadors, i part del cost de la inscripció es destinava a la Fundació per la esclerosi múltiple (FEM).

La temperatura de l’aigua era freda, degut sobretot a la pluja caiguda hores abans que va refrescar l’ambient i va fer sentir als nedadors una sensació de fred encara més notòria. Degut a això, tots els nedadors van sortir amb el banyador de neoprè.

A les 15:30 es va donar la sortida de forma esglaonada ja que degut a la diferència de nivell entre alguns participants, la organització va creure convenient formar 3 grups de  nedadors en funció de les marques amb la qual s’havien inscrit a la prova, de forma que al principi sortien els competidors amb un temps més alt, desprès els temps intermitjos i per últim els qui tenien les millors marques.

El fet de que el canal olímpic és un escenari tancat en el que no hi ha corrents d’aigua importants, juntament amb l’absència de vent, va fer que els registres aconseguits pels participants fossin força destacats.

Qui primer va arribar a meta va ser Joaquin Romacho, un ex-atleta que en la seva època daurada va aglutinar un gran palmarès en curses de fons e inclús va arribar a tenir el record de Catalunya de marató. Ara però, porta diversos anys competint en proves de fons de natació i segueix aconseguint victòries com aquesta travessa del canal olímpic en que va marcar un temps de 24´19´´.

En la vessant femenina la victòria va ser per Anna Diago, que va nedar de manera formidable, mantenint un ritme molt alt en tot moment, entrant inclús en segona posició de la general amb un temps de 25´25´´.

Al final de la competició tots els nedadors van poder degustar xocolata calenta amb melindros, fruita i aigua que els col·laboradors van disposar per tots ells per poder recuperar-se bé de l’esforç i la temperatura freda de l’aigua.

Per últim, es va fer un sorteig entre tots els participants, en que hi van col·laborar diverses empreses entre elles ADNEEC (Agrupació de Dietistes-Nutricionistes Especialitzats en Esport de Catalunya) que obsequiava amb un estudi nutricional i antropomètric al afortunat guanyador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s