Boxa: cau del podi el boxejador filipí professional Manny Pacquiao amb el què ja s’anomena “el cop perfecte”

El passat diumenge  dia 9 a Las Vegas (USA) es va disputar el combat entre el mexicà Juan Manuel Márquez i el filipí Manny Pacquiao, ambdós pesos Welter. El mexicà va fer història per vèncer per knock out en el sisè assalt, en el quart combat que disputaben.

Márquez anava perdent per punts, fortament castigat per Pacquiao abans del sisè assalt quan va aconseguir col·locar una dreta d’espant que va arribar directament  a la cara de l’ex campió del món. Pacquiao es va desplomar sobre la lona del quadrilàter i allà es va quedar uns instants. El mateix Màrquez asegura que un espàsme va recòrrer el  seu cos quan es va adonar que potser no es tornava a aixecar. El cop va ser directe, potent, devastador … després de diversos minuts de reanimació per part dels ajudants de Pacquiao es va començar a recuperar i va ser traslladat al Centre Mèdic Universitari, on les tomografies no van donar senyals de commoció cerebral.

Cal dir que a les Filipines la derrota del seu ídol Pac-Man ha estat devastadora, la gent després del knock out va quedar “devastada”, no s’ho podien creure. Els seus conciutadans de Mindanao (illa d’on procedeix Pacquiao) que l’havien aplaudit fins el 6è assalt van acabar decebuts i incrèduls.

Márquez, de 39 anys, es va erigir com a Campió del pes Welter 2012 i sobretot havia pogut vèncer a Pacquiao. Recordem que en els 3 anteriors combats Pacquiao va guanyar en dos i un va ser empat. Márquez es va endur el Cinturó de Campió de la Dècada, atorgat per la Organització Mundial del Boxeu.

Manny Pacquiao s’ha deixat un temps de reflexió per decidir què fa amb la seva carrera boxegística. Aquest boxejador “elèctric” i potent va néixer el 17 de desembre de 1978 a Bukidnon (Filipines) i el seu nom és Emmanuel Dapidran Pacquiao, també conegut com “Pac-Man”. Boxejador professional, actor, cantant i polític, home multifacètic que ha sabut aprofitar els seus trionfs en el quadrilàter per llaurar-se una carrera social i política al seu país d’origen. Va ser campió de pes Welter per la Organització Mundial del Boxeu; campió del pes Superploma del Consell Mundial del Boxeu; campió del món del pes Supergall per la Federació Internacional del Boxeu; campió del món de pes Mosca pel Consell Mundial del Boxeu; diversos títols per la revista The Ring en pesos Ploma i Superploma.

En aquest moment cal esperar la decisió de si es retira definitivament i tal com ja havia afirmat si es dedica a la política.

manny

Jordi Sarola

Dietista Nutricionista Esportiu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s