RALLY-DAKAR 2013

logo dakar 2013El RALLY-DÀKAR, nascut a l’Àfrica on es va construir la seva llegenda, és una de les aventures humanes més efervescents del món on els competidors es senten atrets per el desconegut. Durant més de 30 anys el Sàhara va fascinar als participants, però des de fa 5 edicions ha entrat en joc l’exploració d’un altre continent amb el desig insaciable de sorprendre: AMÈRICA DEL SUR.
L’empresa francesa ASO (Amaury Sport Organitzation) és la organitzadora del Dakar, que en aquesta edició travessa els països d’Argentina, Chile i per segona vegada Perú.
Les dates previstes seran del 5 al 20 de Gener. Enguany serà la 34 edició de la carrera de rally-raid (competició i carrera d’orientació) on es trobaran els pilots més influents del mon amb competidors amateurs, que arriben sovint per realitzar un somni, imposar-se un desafiament: capitanejar la seva moto, quadricicle (quad i buggy) , cotxe o camió. Més de cinquanta nacionalitats que conviuen any rere any per aquesta mescla de competició i ajuda mútua la qual mereix un gran desplegament televisiu arribant a milers de telespectadors de 190 països.

logo dakar 2013

Per primera vegada el desert entrarà en escena des de les primeres etapes de rally. Després de retrobar-se amb Lima, els pilots entraran de seguida a la sorra. Travessada la cordillera dels Andes, a Argentina la capacitat d’adaptació dels pilots serà fonamental per passar a un tipus de pilotatge diferent degut a la gran diversitat de terrenys polivalents.  La jornada de descans serà a St. Miquel de Tucumán que representarà la gran salvació dels pilots. Un cop a Xile terrenys de resistència extrema amb dificultats de primera categoria esperen als herois. Per arribar finalment a Santiago  després de 8000 km recorreguts. Sols els més resistents podran celebrar la fi de l’aventura en el podi d’arribada davant el Palau de la Moneda. Aplaudiments i ovacions marcaran la fi d’aquesta competició esportiva de primer ordre on l’experiència humana marcarà a tots els pilots de ben a prop.

Dakar motosDakar coche1Dakar cocheDakar camion

Per a més informació del recorregut, etapes i kilòmetres:

http://www.dakar.com/dakar/2013/docs/parcours-km-ES.pdf

Des d’ANECC seguirem aquesta apassionant aventura.

Autora:  Neus Arimany Criballés, D-N Esportiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s