Es considera que per fer una càrrega de glucogen muscular, s’han d’ingerir entre 550 i 650 grams de Hidrats de Carboni al dia, cosa força difícil aconseguir-la només amb aliments. Una bona estratègia seria ajudar-nos de salses fetes amb farines i llets vegetals riques en carbohidrats, d’aquesta manera el plat és més atractiu i al hora no s’ha d’ingerir tanta quantitat de pasta, arròs, etc. aliments que contenen una alta dosi de Hidrats de carboni.
NYOQUIS DE PATATA AMB PESOL I TOFU |
|
Ingredients: 500g Nyoquis120g Tofu200g Pèsols
100g Tomàquet natural triturat 200ml Beguda d’arròs 10g Farina d’arròs 10ml Oli d’oliva extra verge
|
Elaboració: Bullir els nyoquis.Bullir els pèsols.Tallar el tofu a daus. Fer-lo a la paella.
Posar l’oli a un caçó, afegir la farina i quan prengui color, posar la beguda d’arròs, quan comenci a espessir afegir el tomàquet triturat. Barrejar els nyoquis amb els pèsols, posar-hi la salsa pel damunt i coronar amb el tofu. |
Valoració Nutricional: Kcal: 809Proteïna: 38gLípids: 22g
Hidrats: 129g Calci: 361mg Magnesi: 252 mg Àcid Fólic: 241 mcg |
Comentari:La recepta proposada junt amb una fruita com un plàtan, aporten el 25% de requeriments d’hidrat de carboni corresponents a una ingesta diària de glicógen (550g HC). |
Aliments rics en Hidrats de Carboni |
|
100 g Aliment | HC(g) |
CEREALS | |
Arròs | 81 |
Avena | 55 |
Farina de blat | 71 |
Fécula de blat de moro | 88 |
Sémola de Blat | 69 |
Muesli | 61 |
Cereals esmorzar amb mel | 81 |
Pasta | 71 |
Galeta tipus maria | 69 |
Pa de pessic | 51 |
Pa blanc | 51 |
LLEGUMS | |
Cigrons | 44 |
Mongeta blanca seca | 35 |
Llentia | 41 |
TUBERCLES | |
Boniato | 24 |
Pesol | 11 |
Patata | 15 |
Tapioca | 85 |
Pastanaga | 7 |
FRUITES | |
Caqui | 16 |
Cirera | 13 |
Chirimoia | 14 |
Pruna | 10 |
Magrana | 16 |
Figa | 13 |
Kiwi | 9 |
Mango | 13 |
Poma | 11 |
Pressec | 10 |
Melo | 12 |
Pera | 10 |
Pinya | 10 |
Plàtan | 21 |
Raïm | 16 |
FRUITA DESECADA | |
Orellanes | 63 |
Prunes seques | 42 |
Dàtils | 65 |
Figa seca | 55 |
Panses | 69 |
FRUITA SECA | |
Anacard | 30 |
Avellana | 10 |
Castanya | 36 |
Pipa gira-sol | 12 |
Festucs | 12 |
ALTRES | |
Iogurt natural ensucrat | 14 |
Sucre blanc | 100 |
Mel | 75 |
Cacao en pols ensucrat | 81 |
Xocolata amb llet | 54 |
Crema de cacao amb avellanes | 56 |
Horchata | 17 |
Bibliografia
– R.M. Ortega y otros. La composición de los alimentos. UCM Editorial Complutense, S.A. ISBN: 978-84-7491-776-5
Molt bon article
Mmmmmmmm! quina bona pinta!