DIADA DE SANT JORDI 2013

En el post d’avui us volem recomanar uns quants llibres. Ara que s’aproxima el 23 d’Abril i a Catalunya es celebra el dia de St. Jordi, una festa popular en la que es regalen llibres i roses, una mescla de tradicions i costums, algunes de les quals remunten a l’Edat Mitjana.
A continuació us presentem les novetats en matèria d’esport i nutrició , perquè aneu completant la vostra biblioteca esportiva i alhora gastronòmica com per regalar als més apassionats de l’esport i la nutrició.

Proposta 1:
“TRANSTORNS D’ALIMENTACIÓ
EN ESPORTISTES D’ALT RENDIMENT”libro 1

En aquest treball s’analitzen els factors que determinen el risc de que un esportista desenvolupi un Trastorn de Conducta Alimentària (TCA), utilitzant el qüestionari d’Hàbits Alimentaris de l’Esportista (CHAD), elaborat per aquest treball, i a partir de les dades obtingutdes desenvolupar pautes per a la prevenció de TCA en l’àmbit esportiu.
Autor/es: Dosil, Joaquín ; Díaz, Isabel
Editorial: Consejo Superior de Deportes. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. COLECCIÓN ICO

Proposta 2:
“LA DIETA INTELIGENTE PARA RUNNERS”
Una eina dietètica necessària per a tots els runners.libro 2

Aquest llibre ofereix tota la informació que necessita un esportista per realitzar la planificació nutricional de la seva dieta diària, al llarg de les diferents etapes de la vida del corredor des de la fase d’entrenament amb nivells progressius, fase de competició i fase de descans.
A més proposa un programa per reduir el pes corporal, y exposa el punts claus i els paràmetres que determinaran el gast energètic, i per tant, l’energia que ha d’aportar la dieta per un correcte desenvolupaments de l’activitat física d’un runner.
Autor/es: González, Juana Maria / Farré Moya, Júlia / Fernández Serrano, Anabel / Sauló, Anna / Hierro, Jéssica.
Pròleg d’Albert Bosch amb la col•laboració d’Emma Roca i Françoise Laforge
Editorial: De Veechi

Proposta 3:
“NANDU JUVANY i KILIAN JORNET,
Muntanya i sobretaula”libor 3

Llibre que ha estat promogut per l’esportista vigatà Ferran Sarri, que l’ha redactat i coordinat juntament amb Anna Comet, també vinculada als esports de muntanya.
La idea va sorgir, segons Sarri “ de la preocupació de detectar l’obsessió d’alguns esportistes de fons per fer unes dietes massa estrictes i fora de la coherència”. L’elecció de Nandu Juany i Kilian Jornet es va basar en que “tots dos són personatges d’elit en cadascun dels seus àmbits, grans exemples d’esforç i treball i alhora són molt propers”.
L’obra es presenta en un estoig que inclou un recull de 21 rutes d’arreu de Catalunya consensuades amb en Kilian Jornet , 21 receptes de Nandu Juvany en format de fitxes; entrevistes amb els dos personatges i explicacions de dos tècnics especialistes en entrenament i nutrició que guiaran al lector per uns entranenaments i una dieta, dirigits a 3 nivells diferents d’intensitat i exigència.
Autor/es: Ferran Sarri i Anna Comet
Editorial: ???

Proposta 4:
“EL MÈTODE CHECLIST PER AL RUNNER”libor 4

És un llibre imprescindible tant si ja has descobert l’esport més complet, i addictiu, dels nostres temps, com si tot just t’hi estàs endinsant ara. Seguint l’efectiu mètode checklist trobaràs totes les llistes imaginables que et faran gaudir molt més del teu dia a dia com a corredor.

Saps quina mena de corredor ets?
Coneixes en detall quina és l’alimentació idònia per ser un bon runner?
Saps quin és el material que necessites i on el pots trobar?

Endinsa’t en Les 100 llistes per a runners i tindràs la teva guia personalitzada de running. Un cop comencis a llegir aquest llibre, comprovaràs que el mètode de les llistes aplicat al món del running no només és infal•lible, sinó que és imprescindible
Autor/es: Martina Ros, Natalia Foguet, Cinto Ajram
Editorial: La Butxaca

Proposta 5:
“DE LA CUINA A LA TAULA
EN 10 MINUTS”libor6

Conèixer millor quins són els aliments necessaris per seguir una alimentació equilibrada i quin és el seu temps de preparació ha estat el punt de partida d’aquest llibre de 35 receptes per a microones desenvolupades conjuntament amb la Fundació Alícia. Receptes que prepararàs en 10 minuts i en 3 passos, i a més, podràs conèixer trucs i consells que t’ajudaran a millorar el resultat dels teus plats. Recomanat per a tothom que vulgui estalviar temps a a la cuina sense renunciar a plats sans, nutritius i saborosos.

Autor/es: Fundació Alícia, Lekue
Editorial: Amat

Proposta 6:
“CÓRRER, MENJAR, VIURE. La increïble història d’un corredor llegendari”Libro7

Scott Jurek ha guanyat les curses més llargues, prestigioses i extremes: Hardrock, Badwater, Spartathlon i Western States. És un dels protagonistes del bestseller mundial Nascuts per còrrer. Et motivarà per arribar més enllà de la teva marca, reflexionar sobre l’alimentació i explorar els teus límits personals.
Autor/es: Scott Jurek
Editorial: Angle Editorial

Proposta 7:
“CANVIA DE VIDA, POSA’T A CÓRRER”

Córrer s’ha convertit en hàbit per a uns, una teràpia per a uns altres o simplement en un plaer per a molts. Com córrer, aprendre a fer-ho i millorar la tècnica. Eva Ferrer Vidal-Barraquer doctora especialitzada en medicina de l’esport ens assessora en aquests aspectes.

Autor/es: Dra. Eva Ferrer
Editorial: Angle Editorial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s