Taula rodona sobre Consells del teu D-N per a esports d’alta intensitat i força

El proper disable 24 de desembre de 2013 tindrà lloc la celebració del 25è aniversari de la Asociación Española de Dietistas y Nutricionistas (AEDN) a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona.

Al llarg del dia 14 tindran lloc 30 taules rodones, cadascuna d’elles amb un expert que la liderarà fins acabar-ne forjant un document final.

De les 9,30 h a les 12 h tindrà lloc el desenvolupament del Consens de Recomanacions Dietètiques dirigides a la població. La missió de l’expert serà presentar el seu tema durant 10 minuts; després sol·licitar als assistents que aportin les seves millores o suggerències a les recomanacions en un màxim de 15 minuts; i finalment recollir totes les esmenes per posteriorment incorporar-les en el document final.

 Una vegada recollides les esmenes en el document final es remetran al Comitè Científic de la Fundación Española de Dietitas-Nutricionistas perquè siguin revisades i acceptades cadascuna de les esmenes que s’han aportat al document, així com fer noves millores.

 La taula/ponència de Consells del teu D-N per a esports d’alta intensitat i força estarà liderada per al D-N Jordi Sarola. En aquesta hi desenvoluparem els següents punts:

 – Objectiu del tractament.

– Alimentació en esports d’alta intensitat.

– Recomanacions dietètico – nutricionals.

– Aliments aconsellats.

– Exemple de menú de 3 dies.

– A l’hora de cuinar.

– Recomanacions nutricionals generals.

– ¿Sabies que?

– Referències bibliogràfiques.

Entenem com a esports de força aquells que es desenvolupen en un curt espai de temps i requereixen de força-resistència amb alta càrrega d’explosivitat. Esports com l’escalada en roca, la boxa, judo, salts, velocitat, llançaments però també esports d’equip com el futbol, voleybol on també diferenciarem les necessitats i la fisiologia de l’esforç segons la posició. Així per exemple un lateral en el futbol té molta més dependència del sistema glucolític anaeròbic; o un porter tindrà accions molt més puntuals i molt explosives en la qual intervindrà el sistema alàctic (fosfocreatina), no buidant els dipòsits de glucògen.

De tot això i més parlarem en la taula  rodona d’esports d’alta intensitat i força.

 Per accedir al pdf explicatiu de les 25 taules i la Jornada podeu clicar aquí.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s