Entrevista a la corredora de muntanya Anna Juvé a 4 dies de l’èpica Zegama – Aizkorri (Guipúscoa)

L’Anna Juvé és una corredora de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), que compagina la seva feina de fisioterapeuta amb la seva gran passió per les maratons de muntanya. Porta poc temps en aquesta disciplina i ja ha pujat al podi en més d’una ocasió. El seu esperit competitiu i la seva gran fortalesa física la fan una corredora molt eficient corrent per corriols, boscos i muntanyes. M’he decidit a fer-li aquesta entrevista perquè el proper diumenge 25 de maig de 2014 es disputarà una de les curses de muntanya més importants de l’estat espanyol, la Marató Alpina Zegama-Aizkorri, i ella hi participarà.

Anna, ens hem anat veient des de l’any 2010 al CeNDieF, de l’època en la qual preparaves les proves d’accés a bombers. Des de llavors ha plogut molt i t’has acabat decantant cap a la marató de muntanya: Marató SZegama-Aizkorri_24e’m Refum (Sant Sadurní d’Anoia), Half Trail Muntanyes Costa Daurada (Prades), Marxa de Resistència 7 Cims (Vilafranca del Penedès) i la propera Zegama – Aizkorri (Guipúscoa). Totes elles amb molt bones posicions en fèmines i més d’una victòria que t’ha fet pujar al podi més alt.

Què t’ha portat a la marató? Perquè t’agrada tant la marató de muntanya?

Efectivament, tal i com comentes tu, vaig començar a tornar a fer  esport quan em vaig preparar per fer les proves d’accés al cos de bombers. Un cop acabades les oposicions vaig continuar corrent per no perdre l’hàbit i perquè realment m’agradava i m’anava molt bé per desconnectar del dia-dia. Vaig començar fent curses de 5-10kms per asfalt però al poc temps ja vaig canviar cap al món de la muntanya. Més que res perquè trobava avorrit i monòton el tema de l’asfalt. A la muntanya els ritmes no són constants (pujades, baixades, corriols, rius….), el paisatge és molt divers i tot això fa que sigui més amè i divertit córrer per la muntanya. De seguida em van atraure molt més les curses de 10kms i mitges maratons de muntanya. Fa cosa d’un any i mig vaig pensar que m’aniria molt bé tenir algú que em pogués planificar els entrenaments en funció d’allò que volia fer i segons la meva disponibilitat horària ja que fisicament estava estancada. Va ser llavors quan vaig començar a entrenar amb la preparadora física que actualment tinc, la Maria Carbó. A partir d’aquest momet vaig canviar la manera d’entrenar i els resultats han estat molt satisfactoris.

El perquè m’agrada la marató de muntanya doncs segurament és per la distància i per tot el que he comentat abans, corres per muntanya, corriols, rius, tarteres….passes per llocs inèdits i espectaculars. Penso que 42 kms són ideals per disfrutar de la natura en estat pur.

foto-3

On neix la teva motivació per superar-te cada dia, entrenar, treballar i trobar el moment per estar amb la família?

foto 1La motivació normalment va acompanyada d’aconseguir nous reptes. De tant en tant m’apunto a alguna cursa perquè així és una manera de motivar-me i obligar-me a entrenar els dies que potser no en tinc ganes. Cal dir que m’ho passo molt bé corrent i entrenant i per això també és més fàcil motivar-me i buscar temps per entrenar. Des de fa uns 2 anys que pertanyo al grup de curses de muntanya CEP-Terradesports. Aquí he fet grans companys de fatigues i alguns caps de setmana entreno amb grup. Això em va molt bé sobretot per fer les tirades llargues el cap de setmana. Cal dir que és complicat compaginar la vida laboral, familiar i esportiva però amb la comprensió de la família i treient hores de son es pot anar fent tot. Durant la setmana entreno als migdies mentre les nenes estan  a l’escola i els caps de setmana matino per poder entrenar i a mig matí estar a casa.

Déu ni do Anna. Com et sents després d’haver-te guanyat aquesta participació a Zegama?

Em sento molt, molt afortunada. Sé que hi ha molta gent que porta molts anys apuntant-se al sorteig i no ha pogut anar-hi mai. Jo he tingut la gran sort que desde l’Ajuntament de Sant Sadurní (agermanat amb el poble de Zegama) m’han donat l’oportunitat de poder lluir un dorsal per aquesta gran prova. Em fa moltíssima ilusió i espero poder-la disfrutar i acabar-la amb un gran somriure a la cara.

foto 2

Quin o quina corredora és la que més admires? I què és el que més t’agrada d’ell o ella?

Actualment hi ha corredors/es molt bones com l’Emelie Forsberg, l’Anna Frost, l’Oitana Kortazar, l’Emma Roca, la Nuria Picas, el Luis Alberto Hernando, el Kilian, l’Anton Kupricka…La majoria d’aquests es dediquen només al món de l’esport però en el cas de la Núria i la Emma sé que també treballen i tenen família al seu càrrec. És per això que potser em puc veure una mica més identificada amb elles que amb les altres. També perquè són d’aquí casa nostra, és clar!

De tota manera admiro la feina que fan, l’esforç i les ganes de superació que tenen tots/es. El Luis Alberto durant aquest últim any ha fet una progressió bestial i espero que segueixi creixent com a esportista perquè porta molt bon ritme per aconseguir-ho. I no cal parlar del Kilian… és una persona fora de sèrie i té unes habilitats brutals per moure’s per la muntanya… Serà tot un honor per mi compartir cursa aquest cap de setmana amb tots ells/es.

Afegir també que moltes gràcies a tu Jordi per tot aquest temps d’assessorament. Haig de dir que una bona alimentació juntament amb els complements dietètics i nutricionals adients a cada persona i situació són tant o més importants que una bona planificació d’entrenaments. És per això que desde aquí aprofito per donar-te les gràcies per la bona feina que fas, pel teu seguiment exhaustiu que sempre realitzes i per la teva gran implicació a la feina. La progressió que he anat fent durant aquest últim any és en part també gràcies a tu ja que una bona planificació alimentària pre-cursa, durant cursa i post-cursa és super important i fa que una competició la puguis acabar i disfrutar al màxim o caminis per l’infern.

Moltes gràcies per tot i cap a Zegama!!!

Moltes gràcies a tu Anna per la paciència, la constància i la confiança. L’alimentació és un punt molt important en la preparació de tot corredor de muntanya. Molts atletes la deixen en tercer o quart terme i alguns ni tan sols se’n preocupen però tots els que s’han sotmès a una planificació alimentària i nutricional n’han vist els beneficis.

Des del CeNDieF esperem que et vagi molt bé, que disfrutis molt i que gaudeixis de l’entorn i perquè no, també de la gastronomia de la zona.

Podeu accedir al web de Zegama – Aizkorri aquí.

foto

D-N Jordi Sarola Gassiot

Dietista – Nutricionista especialitzat en esport i activitat física

http://www.cendief.es

Centre de Nutrició i Dietètica Fontanella (CeNDieF)

C. Fontanella, 21- 23, 4rt pis 4a porta

Barcelona

Podeu veure el vídeo corporatiu aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s