El 13 de febrer de 2012 el Dr Hamlet Betancourt, nutricionista i antropometrista del Ballet Nacional de Cuba va fer una masterclass a la seu de AEDN, Barcelona. Els pocs que hi vam assitir ens vam emportar una classe magistral inoblidable i de la qual vam aprendre molt. Entre aquests hi havia la Glòria Sanmiguel.
La Glòria és Llicenciada en Educació Física i Esports per l’INEFC de Barcelona i Grau en NHiD, posseeix una dilatada formació (postgraus i cursos) en matèries relaciones amb la dietètica, la nutrició i l’activitat física. Entre altres, exerceix com a D-N en consulta i imparteix educació nutricional a l’Institut del Teatre de Barcelona, on és professora d’acrobàcia i condicionament físic des del 1988. Els seus coneixements en dansa, tant pel què fa a nivel tècnic, com en aspectes relacionats amb la nutrició i la dietètica, així com aspectes relacionats amb la cineantropometria són molt importants.
En aquesta fotografia el Dr Hamlet Betancourt (vestit amb el xandall de la bandera de Cuba) i el Dr Jordi Porta a les instal·lacions de l’INFEC de Barcelona durant el curs ISAK de nivell I i II que es van fer el cap de setmana anterior a la masterclass. El Dr Betancourt ha publicat gran quantitat d’articles científics sobre la dansa moderna, clàssica i folclòrica cubana. Alguns d’aquests articles científics seran debatuts en el curs que us informem a continuació.
Autor de la fotografia: Jordi Sarola
El CODINUCAT juntament amb la Societat Catalana d’Alimentació i Dietètica Clínica, societat científica que pertany a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, han organitzat un curs específic que vol donar a conèixer les especificitats de la dansa, amb la docent Glòria Sanmiguel.
Curs: Conceptes d’alimentació, nutrició i dieta aplicada a la dansa clàssica, moderna i folklòrica
Dia: 29 de novembre de 2014
Horari: 9,45 h a 12 h
Lloc: Acadèmia, podeu cliclar el mapa de google aquí.
Objectius específics:
- Conèixer les característiques del ballarí/na.
- Saber quin tipus d’entrenament practica.
- Identificar les situacions especials (representacions) i saber-ne les necessitats.
- Saber les necessitats alimentàries i nutricionals.
- Discutir estudis.
- Discutir casos clínics.
Programa:
1. Introducció
2. Característiques del ballarí:
- Ballet o dansa clàssica
- Contemporani o dansa moderna
- Dansa espanyola o dansa folklòrica
3. Característiques de l’activitat (intensitat, càrrega de treball, periodicitat, despesa energètica, etc.):
- Entrenament
- Representacions
4. Estil de vida i patrons culturals
5. Necessitats nutricionals
6. Problemes nutricionals
- TCA
- Dèficits nutricionals
7. Conclusions
8. Bibliografia
Per mes informació envigue mail a formacio@codinucat.cat
Equip ADNEEC